Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023
English (United Kingdom)Hebrew (Israel)EspañolGreek
Κόρινθος - Αργολίδα

Διαδρομή: Διώρυγα Κορίνθου – Αρχαία Κόρινθος – Ακροκόρινθος – Μυκήνες – Ναύπλιο – Επίδαυρος – Επιστροφή.

Το αυτοκίνητο και ο οδηγός μας θα σας περιμένουν στο ακριβές σημείο που έχετε ορίσει κατά την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού σας.

Ο πρώτος προορισμός του ταξιδιού μας θα είναι η Διώρυγα της Κορίνθου η οποία συνδέει το Ιόνιο με το Αιγαίο Πέλαγος.

Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας επισκεπτόμενοι την Αρχαία Κόρινθο όπου θα συναντήσουμε το ναό του Απόλλωνα και ερείπια της αρχαίας πόλης της Κορίνθου.

Επόμενη στάση είναι η Ακροκόρινθος, το υψηλότερο σημείο της πόλης της Κορίνθου όπου θα έχετε την δυνατότητα να δείτε την πανοραμική θέα όλου του Κορινθιακού κόλπου καθώς και να περιηγηθείτε στο αρχαίο κάστρο της Κορίνθου εκεί που οι αρχαίοι Κορίνθιοι οργάνωναν την άμυνά τους κατά την περίοδο πολεμικών συρράξεων.

Το ταξίδι μας θα συνεχιστεί με κατεύθυνση τις Μυκήνες. Την αρχαία πόλη του Βασιλιά Αγαμέμνονα όπου και θα επισκεφθείτε τον τάφο του καθώς και τον Βασιλικό Παλάτι με την περίφημη Πύλη των Λεόντων.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε στην πανέμορφη Πόλη του Ναυπλίου, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος.  Εκεί θα περιηγηθούμε μέσα στην πόλη με τα νεοκλασικά κτίρια, τις παλιές ιστορικές εκκλησίες και θα πραγματοποιήσουμε στάση για φαγητό.  Φεύγοντας από το Ναύπλιο θα επισκεφθούμε το Παλαμήδι που βρίσκετε στον λόφο της πόλης εκεί που είχε φυλακισθεί ο ηγέτης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Τελευταίος σταθμός μας θα είναι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου του οποίου η αρχιτεκτονική και η ακουστική του είναι ανεπανάληπτη έως και σήμερα.

Τέλος το αυτοκίνητό μας θα σας επιστρέψει στο αρχικό σημείο όπου και σας παρέλαβε.

(Διάρκεια περιήγησης: 8-9 ώρες)

book_now