Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
English (United Kingdom)Hebrew (Israel)EspañolGreek
Ολοήμερη Περιήγηση Αθήνας

Το αυτοκίνητο και ο οδηγός μας θα σας περιμένουν στο ακριβές σημείο που έχετε ορίσει κατά την προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού σας.

Η περιήγησή μας ξεκινά από την κεντρικότερη πλατεία των Αθηνών, την πλατεία Συντάγματος. Εκεί θα δείτε μερικά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Αθηνών καθώς και μια άποψη του Ελληνικού Κοινοβουλίου που βρίσκεται όπισθεν της πλατείας.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε μέσω της οδού Φιλελλήνων στην ιστορική πύλη του Ανδριανού η οποία κατά την Ρωμαϊκή περίοδο χώριζε την Αθήνα σε δύο τμήματα: την Ανατολική Ρωμαϊκή Αθήνα και την Δυτική Ελληνική Αθήνα.

Ακριβώς πίσω από την πύλη του Ανδριανού βρίσκεται ο ιστορικός ναός του Ολυμπίου Διός. Σήμερα ακόμη σώζονται 15 κίονες του ναού τους οποίους θα μπορέσετε να επισκεφθείτε από κοντά μετά από ολιγόλεπτη στάση που θα κάνουμε.
Κατόπιν θα επισκεφτούμε το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Εδώ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες το 1896. Θα κάνουμε ολιγόλεπτη στάση για να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική του.

 

Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί μέσω της οδού Ηρώδου του Αττικού όπου βρίσκεται το Προεδρικό μέγαρο και η Πρωθυπουργική κατοικία. Ολιγόλεπτη στάση θα σας δώσει τη δυνατότητα να δείτε την αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με την χαρακτηριστική παραδοσιακή Ελληνική ενδυμασία.


Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα συναντήσουμε το Ζάππειο Μέγαρο και έπειτα το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.


Κατευθυνόμενοι στο κέντρο της πόλης μέσω της οδού Πανεπιστημίου θα συναντήσουμε την Καθολική Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο και την Ακαδημία Αθηνών καθώς και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Εκεί θα πραγματοποιήσουμε ολιγόλεπτη στάση για να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική των κτηρίων.


Η πορεία μας θα συνεχιστεί προς την παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου όπου και θα δούμε το άγαλμα του έφιππου Κολοκοτρώνη ενός εκ των βασικοτέρων προσώπων της Ελληνικής επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού το 1821.


Κατόπιν θα επισκεφθούμε την κοιτίδα του πνεύματος και του πολιτισμού: την Ακρόπολη. Εδώ το αυτοκίνητο μας θα σας περιμένει περίπου για 2 ώρες δίνοντάς σας την δυνατότητα να θαυμάσετε από κοντά ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρωπίνου πνεύματος.


Μετά την Ακρόπολη η επόμενη στάση μας θα είναι ο λόφος του Λυκαβητού. Εδώ θα βρεθείτε στο υψηλότερο σημείο της πόλης όπου η θέα είναι πανοραμική και θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ εάν το επιθυμείτε.


Τέλος θα επισκεφθούμε το Μουσείο των Μουσείων: το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Εκεί θα σας αφήσουμε να περιηγηθείτε στο μεγαλείο και την ιστορία του Ελληνικού πολιτισμού.


Το αυτοκίνητο μας θα σας περιμένει για να σας επιστρέψει στο αρχικό σημείο που σας παρέλαβε.


(Διάρκεια περιήγησης: 8 ώρες)
* Στα πλαίσια των υπηρεσιών μας μπορούμε να σας παρέχουμε δυνατότητα ξεναγού, με ξεχωριστή χρέωση, εάν εσείς το επιθυμείτε.

 

book_now